Det er mange ting som blir enklere når man passerer 40. Det er ikke så mye press på å bli akseptert og man vet som regel hvem man er. Man har som oftest en fast jobb og en familie man er glad i. Men noen ting blir også vanskeligere. Noen kjenner sikkert allerede på stive ledd og en vond rygg. Synet blir dårligere og den generelle helsen begynner å svikte.

treningVel dette høres kanskje ut som en skremsel, men faktum er at det også er enda verre ting som kan skje om man ikke passer på helsa etter fylte 40 år. Nå skal vi se på hvorfor trening kan gjøre hverdagen mye bedre for dem over 40 år.

Sviktende muskulatur

Det er en kjensgjerning at etter fylte 40, så produserer kroppen mindre testosteron, og musklene kan svinne fortere enn man ønsker. Dårlig kosthold og usunn livsstil kan starte prosessene enda raskere. Derfor er trening og ikke minst styrketrening så viktig etter at man har nådd 40-årsalderen.

Det er viktig å ta vare på kroppen for en god helse uansett hvilken alder man er i, men de første tegnene på aldring kommer først i 40-årsalderen. Da er det viktig å trene, og den enkleste måten for å få godt resultat, er å trene regelmessig. Styrketrening gir kanskje best nytteeffekt, fordi med forsterkede muskler, er det enklere å holde kondisjonen ved like.

40-årene er kanskje det første tiåret av alderdommen. Og dermed et veldig viktig tiår. Dersom man fortsetter med stadige utflukter og dårlig kosthold, vil man nesten sikkert få føle det senere. Det som er vanskelig, er at det er nettopp i denne alderen man jobber mest. Det betyr at man må tenke, planlegge og være mer effektiv. Sikre treningstips og fokus på styrke vil uansett hjelpe mange til å komme i gang. Trening kan være så mangt, alt fra gåturer i skog og mark, til daglige økter på treningssenteret.

Med fokus på trening i 40 årene, kan man gå 50-årene vel i møte, med en sterk kropp og et sunt kosthold.

  • Seks øvelser
  • 45 sekunder per øvelse
  • 15 sekunder pause mellom hver
  • Ta gjerne flere sett!

Les mer om dette her.