Ettersom vi blir eldre, begynner vi å miste vitaminer og mineraler og helsen vår forverres sakte. Beinene våre blir mindre, svakere og mer utsatte for alvorlige skader. Vi begynner å miste styrke og den kardiovaskulære helsen vår begynner på en nedadgående spiral. Huden vår begynner å miste noe av sin naturlige elastisitet og begynner å synke.

I stedet for å vente på alle slags sykdommer, kan vi velge å kjempe tilbake. Vi kan velge å trene. Regelmessig mosjon og et godt kosthold har vist seg å forbygge denne prosessen. Kom igjen, hva har du å tape! Det er flust av forskjellige ting du kan velge å trene når du har passert 40. Det som er viktig å huske på er at du skal ha det gøy, men samtidig bygge muskler og få gjort litt kondisjon.

Populære og svært gode treningsalternativer

Skigåing på vinterstid er en ideell treningsmetode da du tar i bruk mange av de store muskelgruppene. Det er en sport du både kan gjøre med familien som alene. Om du setter opp tempoet, brenner du fort de kaloriene lørdagens godteskål tilføyde i systemet. Yoga er perfekt for deg som ønsker mer smidighet, men også å bygge muskler. Det er ikke uten grunn at yoga har blitt så populært, når helsegevinsten er så store. Det finnes mange yogasenter, og ofte også egne yogatimer på treningssentrene. Vektløfting er faktisk også en treningsform mange over 40 år foretrekker og drar stor nytte av. Om du legger ved litt løping, er dette en veldig god metode å bygge muskler der du trenger det.

Det viktigste er uansett å huske på den hverdagslige aktiviteten, og at det er bedre å trene litt enn ingenting. De 10 minuttene ekstra om morgenen med styrketrening er noe du har tid til selv med en travel hverdag.