Budapest er hovedstad og den største byen i Ungarn. Det er en av Europas vakreste kulturelle hovedsteder med mange fantastiske bygninger som får vårt eget slott til å blekne i sammenligning. Budapest ligger også såpass langt syd i Europa at du fint kan dra dit tidlig på våren, og været vil være strålende.

Budapest deles av elven Danube som er ideell for å promenere ved eller ta en guidet båttur som vil gi deg en panoramisk utsikt til både ”buda” og ”pest”. Byen var delt helt frem til 1873 da den ble slått sammen. Dette reisemålet passer bra om du ønsker å dra på en kulturell reise med din kjære eller ta med hele familien på lasset. Du vil finne aktiviteter som passer alle. Med familien er det alltid populært å dra på badeland eller kanskje bare til en av de mange badestedene rundt om i byen.

Vinbarer og restauranter

Om dette isteden er langhelgen da barna er plassert hos bestemor og bestefar, der dere sammen skal nyte livet, så er maten i Budapest noe som passer for selv de mest kresne ganer. Med en rekke vinbarer og restauranter spredt ut over hele byen, har dere alltid noe å velge mellom. Om dere drar dit i september kan dere også få med dere den årlige internasjonale vinfestivalen. Etter gode måltider kan dere dra til den verdensberømte operaen og se noen av de klassiske stykkene som fremføres der. Eller bare nyte den vakre operaarkitekturen.

Ta gjerne en spasertur på Andrássy Avenue og du vil fort forstå hvorfor Budapest ofte blir kalt Østens Paris. Uansett hva du velger å gjøre er Budapest et av de rimelige stedene å dra til i Europa, der du får mat, drikke, kultur og shopping for en billig penge.