Det er nok en myte at shopping er mest en jenteting, for menn elsker også å shoppe, om ikke fullt så mye i moteetasjene. De fleste kjøpesentre har mest av klesbutikker, og ofte er det stands der man kan prøve en parfyme eller neglelakk og andre moterelaterte ting.

 

Mange drømmer om å dra på ferie til storbyer som har enorme kjøpesentre der de kan tilbringe kanskje flere dager med å utforske alt, og kanskje også stikke innom spaavdelingen der slitne føtter kan få massasje og bli stelt med etter en lang dags spasering.

 

På 80- og 90-tallet hadde stort sett alle kjøpesentre en platebutikk der du kunne få kjøpt CD-er og vinyl, men nå er det få kjøpesentre som har denne typen butikker. Grunnene til dette er flerfoldige:

 

  • streamingtjenester overtar
  • torrents på nettet som mange laster ned og lytter til gratis, selv om det er ulovlig
  • elektroniske biblioteker som iTunes der prisene er billigere

 

Noen få platebutikker overlever, siden det finnes noen mennesker som trofast vil skaffe seg fysiske formater og holder fast ved det. Det er ikke mange av disse, derfor er det vanligvis bare i de større byene det finnes slike butikker.

 

Det ser altså ut til at det elektroniske overtar mer og mer. Før var det jo stor industri å ha butikker som leide ut filmer, men disse dør ut én etter én grunnet streamingtjenester. Og undersøkelser som blir foretatt, viser at netthandel blir stadig mer utbredt. Det blir enklere å administrere en nettbutikk med Magento..

Nye rekorder blir oppnådd online

 

Black Friday er noe som stadig flere i Norge blir oppmerksomme på, nemlig en handlehelg der det er ekstra gode tilbud. Og det er ikke bare i butikkene folk handler som gale, det er også mye som foregår på nettet. Det er lettere å få oversikt over tilbudene på en nettside, og det tar bare noen sekunder å komme til butikken i stedet for å komme seg dit med bilen. Dermed er det ikke annet å vente enn at nettshopping øker stadig mer.

 

Elkjøp regnes for å ha mange varer som er perfekte julegaver, spesielt for gutter. Det heter seg jo at gutter ikke vil ha myke pakker, som mest sannsynlig er kjedelige klær. Det er harde pakker som gjelder, siden de antagelig inneholder noen som passer dem bedre.

 

Elkjøp har mange flotte gadgets for gutter i sitt sortiment, som TV-er og spillkonsoller, mens mobiltelefoner og nettbrett er noe som interesserer begge kjønn. Dette gjør at Elkjøp har noe for alle og enhver, og på Black Friday i 2017 ble handlet med kort 200 ganger i sekundet.

 

Klokken to på ettermiddagen var det blitt utført nesten 4 millioner transaksjoner, som er en økning på over 200 000 fra fjoråret. Siden Black Friday tross alt foregår sent i november, er det nok også flere som handler inn julegaver, og julen er en meget innbringende tid for butikkene. Dette gir seg tydelig utslag, siden det på årets Black Friday ble handlet for rundt 1,3 millliarder kroner på Elkjøp, noe som er nordisk rekord.