Gi din kjære 40-åring en velfortjent bursdagspresang.

Kjenner du noen som nærmer seg 40 år? Kanskje du selv snart fyller 40? I så fall er det bare å gratulere; Du er nå bare halvveis til å være 80 år gammel. Dette må naturligvis feires, men problemet med folk som er 40, er at de som regel har alt de trenger og kan ønske seg. Derfor er det et mareritt å finne på gaver å gi til dem. Det er også godt mulig at de ikke engang ønsker seg noe. Du vet selvsagt bedre, og du vet at så lenge man er oppfinnsom med gavene, vil en bursdagspresang til vedkommende bli veldig godt mottatt. Her er noen tips til gaver som du kan gi noen som fyller 40 år:

Lommelerke

En lommelerke trenger ikke å være en ironisk gave, selv om enkelte førtiåringer sikkert vil se humoren i en slik en, uansett. Noen nettbutikker tilbyr lommelerker med gravering og tekst. Tradisjonelt ble lommelerker produsert i enten tinn, sølv eller glass – eller i en kombinasjon av de tre. Nå om dagen er det minst like vanlig å produsere dem i rustfritt stål, eller til og med i plastikk (noe som er veldig hendig i sikkerhetskontrollen på flyplassen). Noen modeller kommer med små kopper som gjør det enklere å dele opp innholdet mellom deg og gode venner, men vanligvis drikker man vel helst fra lerken alene. Det er i hvert fall dette bildet vi sitter igjen med fra komediene: Mannen som er litt på den sosiale ytterkanten og som desperat trenger en tår for å meste denne ellers håpløse sosiale situasjonen.

Lommelerkens klassiske bøyde form er laget for å ligge over bærerens lår når den ligger inne i en bukselomme. De som utformet den første lommelerken, tenkte jammen på det meste. I moderne tid finnes det lommelerker i alle mulige former og størrelser, men vi anbefaler vel likevel den originale. Skal man ute på fisketur, i middagsselskap til svigermor eller til rotfylling hos tannlegen, er det kanskje ikke så dumt å ha «flytende mot» tilgjengelig på flaske. Slike situasjoner er forståelig nok tunge, men blir kanskje noe lettere med en «lerke». En gang skrev forøvrig tidsskriftet The Modern Drunkard Magazine at en gravert lommelerke er den beste gaven man kan gi bort til noen. Det er vel ingen grunn til å betvile dømmekraften til et tidsskrift som bærer et slikt navn, eller hur?

Whiskeykaraffel

Whiskeykaraffel

En whiskeykaraffel er en kjempefin førtiårsgave til whiskeykjennere. Med en karaffel blir whiskeyen presentert på en elegant måte. Dette er perfekt tilbehør når du vil by gjester på en finere whiskeysort. Whiskey oppbevares vanligvis i flasken den kom i, men når det er selskap, er det best med en karaffel. Om din førti år gamle pappa eller onkel er av den mer urbane, elegante typen, er dette definitivt en gave han vil sette pris på. Der hvor lommelerken kanskje skriker litt av «glad eksentriker», er karaffelen av en noe annen karakter. En whiskeykaraffel ser også kjempeflott ut i stuer som holder et mer elegant og kontinentalt preg.