Trening er bra for helsen, det er det ingen tvil om. Men trening er minst like viktig for psyken. Og det er aldri for seint å begynne å trene. Selv om du aldri har trent før, vil all trening gi deg helsefordeler, uansett når du starter.

Trening kan forebygge helseplager og holde deg sunn lenger. Derfor er treningsutstyr perfekt som firmagaver. Du kan dele ut:

  • Vannflasker
  • Treningsbager
  • Skrittellere
  • Håndklær

… eller andre ting som trengs til trening. Du kan bruke dette som firmagaver til ansatte, klienter eller til å dele ut på messer.

Trening for den fysiske helsen

Trening styrker hjertet og lungene, slik at kroppen tar opp mer oksygen. Samtidig synker blodtrykket og blodgjennomstrømningen i kroppen bedres. Dette er bra for den generelle helsen, og kan gi deg et lengre liv og redusere risikoen for hjerteproblemer i framtiden.

Trening stryker også beinbygningen, og dette blir viktigere og viktigere jo eldre man blir. Riktig trening hjelper også til å bedre balansen, og god uttøying etter treningen gir deg mer fleksible muskler. Fleksible muskler tåler mer, og sammen med bedre balanse, reduserer dette risikoen for skader.

Trening for den psykiske helsen

Den psykiske helsen er også viktig for å leve et sunt og godt liv. Trening gir deg økt overskudd, ikke bare på det fysiske planet, men også psykisk. Økt blodgjennomstrømning er viktig for hjernen, og får deg til å tenke raskere. Trening kan hjelpe mot depresjoner, og gjør deg lykkeligere. Det aller beste er å trene i frisk luft og dagslys, ettersom disse er faktorer som er bra for psyken. Trening i naturen er det aller beste, for det viser seg også at naturen har en positiv effekt på både fysisk og psykisk helse.

Det er ikke nødvendig å trene i timevis hver dag for å oppnå bedre helse. En daglig gåtur på en halvtimes tid hjelper både på den fysiske og den psykiske helsen. Prøv å legge turen ut i naturen eller i en park, hvis det er mulig, og ta gjerne med deg venner og familien på tur. Da blir det også en sosial opplevelse.