Det er en lang rekke sykdommer du reduserer risikoen for hvis du mosjonerer daglig, som blodpropp, slag og hjerteinfarkt.

Du kan gjøre det både på treningsstudio og hjemme med treningsapparater fra casallpro, hvor både kondisjon og styrke kan trenes. Noen av fordelene med mosjon og trening er:

  • mindre risiko for sykdommer
  • bedre livskvalitet
  • bedre mental helse

Gjennomsnittsnordmannen er lett overvektig, og det behøver ikke være helsefarlig. Det er mange som ikke klarer å bli kvitt magefettet selv om de beveger mye på seg og ikke spiser junk food flere ganger i uken, så man trenger ikke ha en kropp som Hollywood-stjernene bare for å være sunn. Nettopp det bør være grunn god nok til å fortsette å holde motet oppe og mosjonere selv om du ikke ser ut som Mr. Universe, for du kan fortsatt ha god helse med litt overflødig fett.

Mange tror kanskje at trening bare er mulig og mest nyttig for de som er unge og sterke og i full vigør, men sannheten er at mennesker i alle aldersgrupper har godt av mosjon og kroppslig aktivitet.

 

Jevnlig trening gir bedre helse både psykisk og fysisk

Kondisjonstrening kan gjøres både om vinteren og om sommeren, og det er godt for både kropp og sjel å være ute i det fri. En joggetur i grønne omgivelser vil gi deg ro i tankene, og det samme gjelder en skitur i hvite og kalde omgivelser. Det å høre fuglekvitter er veldig beroligende og godt for nervene, og en rast med en sjokoladebit eller en appelsin kan gjøre turen ekstra gledelig. Sjokolade gir også mye energi, for mange gjør den feilen at de tror det er best å la være å spise noe som helst, slik at kroppen bare må forbrenne mer fett.

De som trener mye, må naturlig nok også spise mye siden kroppen trenger masse energi. Prøv å ta en titt på hvor mye svømmeren Michael Phelps spiste hver dag, og du vil nok bli overrasket. Det beste er å spise små mengder flere ganger daglig, da holder du forbrenningen bedre i gang.

Dessverre er det mange som skammer seg over kroppen sin hvis den har bilringer og valker, så en kropp som er litt slankere vil ofte gi mer selvtillit. Mosjon vil også føre til mer energi som igjen gjør at du kan trene mer, og da har du havnet i en god sirkel.

 

Det er viktig å ha et sunt forhold til treningen

Avhengighet av noe som helst er aldri godt for noen, ikke engang noe som tilsynelatende bare er sunt. Familiemedlemmer må for all del ikke glemme sine forpliktelser innen familien, spesielt mødre og fedre. Barn trenger voksne forbilder å se opp til, og hvis ikke mamma eller pappa er der når de trenger dem, vil de vende seg til andre kilder for oppmerksomhet.

TV kan være svært skadelig å bruke som rettesnor for oppførsel og moralske spørsmål, så gi familien av deg selv. Barn har mye mer nytte av en forelder med et sunt sinn enn en sunn kropp, og tid er mye viktigere enn penger når det kommer til hva som må ofres.