Reising har blitt en stor del av manges liv, og de aller fleste planlegger en eller to reiser i løpet av et år. Det er mange som reiser alene eller som par, og det er naturligvis mange som også reiser med hele familien.

familien små barnDet er ulike ting å tenke på når man reiser som par sammenlignet med hvis man skal reise med småbarn. Det blir naturligvis enklere med litt erfaring, men det finnes også noen gode tips og triks som kan være gode å følge hvis det er første gangen man skal reise med barn i reisefølget.

Forberedelser før reisen

Det er naturlig å føle seg litt engstelig og stresset hvis det er første gangen man skal ut og reise med små barn. Det er en ukjent situasjon, og man er selvfølgelig redd for at det skal skje noe uventet underveis. Det er flere ting man kan gjøre for å prøve å unngå dette. Først og fremst er det godt å ha planen klar. En oversikt over når man skal være hvor, og hvor mye tid man trenger, er alltid bra. Sett gjerne av litt ekstra tid også, i tilfelle noe skulle oppstå. Noen ekstra minutter kan være med på å forhindre følelsen av stress på reisen.

Underholdning underveis

Når turen endelig er i gang, og alle endelig har funnet flysetet sitt, så kan man begynne og slappe av. Én ting som er viktig å huske på her, er at barn har lett for å kjede seg. Det er lurt å ha tenkt på dette i forkant og ha pakket med seg litt ekstra underholdning til turen. Noen enkle spill eller leker kan være med på å få tiden til å gå litt raskere, samt at flere flyselskaper selger eller deler ut underholdningspakker til små barn på flyet. I dag er det jo også naturlig å ha med et nettbrett eller en smarttelefon, slik at barnet kan spille spill underveis på turen. En annen ting som er lurt å tenke på, er å ta med seg litt snacks. Mat og vann er viktig å ha underveis på turen, slik at ingen ender opp med dårlig humør fordi de er sultne.

Fortell om turen

La oss si at familieturen i år går til Bergen, og dere skal ta inn på Scandic Ørnen. Det er mange kjente attraksjoner å besøke når man er i Bergen, og mange av dem er tilpasset barnefamilier. I forkant av turen kan det være lurt å vise bilder av de ulike stedene til barna. Vis et par bilder av hotellet dere skal bo på under oppholdet. Skal dere besøke museer eller dyrepark, kan du finne frem noen bilder av dette og vise til barna, slik at de har noe å forholde seg til og ikke minst glede seg til. Dette gjør at barna føler seg mer som en del av planleggingen av turen, slik at de selv kan gjøre seg noen tanker om hva de ser frem til i ferien. Uansett kan det å reise med familien være spennende og givende for små og store!