Det er vanlig å se store trampoliner som står ute i hagen ved privatboliger, og også borettslag har gått sammen om å kjøpe en trampoline som beboerne kan benytte seg av. Det er nemlig mye enklere å drive med en treningsform som man liker og gleder seg til å utføre, i stedet for å trene bare av pliktfølelse eller fordi du vil gå ned i vekt.

hoppingNettopp fordi trampolinen befinner seg bare noen meter unna inngangsdøren, er det en meget lettvint form for trening, siden du ikke behøver å ta på deg noe treningstøy eller kjøre noe sted for å få trent. Én times hopping og spretting på trampolinen tilsier omtrent en halvtimes joggetur, og mange er nok enige i at trampoline er morsommere enn jogging, siden man kan gjøre akrobatiske krumspring og store hopp.

Bruk trampolinen med måtehold

Mange barn må til legevakten hvert år grunnet skader fra trampolinebruk, så mange stiller spørsmål ved om barna kanskje bør holdes under oppsyn mens de leker på trampolinen. Undersøkelser viser derimot at trampolinebruk ikke er stort farligere enn å kjøre på sykkel, men alt skal gjøres med måtehold. Alle som bruker trampolinen, bør ikke prøve å utføre krumspring de ikke har trent på før. Baklengssaltoer kan nemlig føre til alvorlige nakkeskader hvis du ikke kontrollerer landingen, og det er lett å kollidere med andre dersom man er mange på trampolinen samtidig. Det å ha nett rundt trampolinen sørger også for at man ikke ramler ned på bakken og slår seg.

De fleste foreldre i dag er kloke nok til å ikke la poden sykle uten sykkelhjelm. På lik linje bør vi også være mer klar over at visse ting kan begrense omfanget skader på trampolinen. Kort sagt; ikke la baller og andre gjenstander tas med i trampolinen – Klikk.no