Uttrykket «kontorrotte» er noe som skremmer mange, og man ser kanskje for seg en nerd med store briller som sitter dagen lang på et kjedelig kontor og trykker på tastaturet. En jobb der man kan få rørt mye på seg, virker mye mer fristende, og en variert arbeidsdag har mange fordeler. Det å utføre samme arbeidsoppgave vil ofte i lengden bli veldig kjedelig, og man mister fort motivasjonen og arbeidsgløden.

 

Dette kan være en jobb der man får brukt kroppen mer, og dynamiske arbeidsoppgaver virker altså mer motiverende, og man blir ikke så fastlåst som de som må sitte det meste av arbeidsdagen. Men flere kontorlandskap har ofte en representant fra et treningsstudio som kommer flere ganger i uken og har en liten økt der det bøyes og tøyes, og en spilløkt ved et bordtennisbord eller biljardbord fungerer fint som et avbrekk og øker arbeidslysten.

 

Både stillesittende og fysisk arbeid har sine fordeler, men det er fullt mulig å utføre fysisk arbeid som kan bli skadelig i lengden. Å sitte for mye kan også være skadelig for kroppen, spesielt hvis man ikke skifter sittestilling ofte, men det går an å forebygge. Tunge løft og arbeidsstillinger som gjør at man må vri kroppen i nesten unaturlige stillinger, er også skadelig, men kan også forebygges med noen gjennomtenkte grep. På siden https://www.witre.no/no/wno/jekketraller er det for eksempel flere verktøy som gjør at du selv slipper unødvendig tunge løft.

 

Hvordan man kan spare kroppen for belastning

 

Tunge løft kan gjøre flere skader på kroppen, spesielt på leddene, og disse er noen av de vanligste årsakene:

 

  • Tunge ting som ikke har ordentlig håndtak, gjør at du får dårlig grep.
  • Bæring i trapper fører ofte til at man mister taket, og tunge ting kan lett skade føttene.
  • Med store ting må man ofte ta favntak, og det er vanligvis ikke særlig bra, spesielt for nakken.

 

Så lenge mennesket har eksistert, har vi funnet opp ting som sparer oss for tungt arbeid, og som du kan se hvis du følger den ovennevnte linken, finnes det mengder av verktøy som gjør at du slipper å løfte unødvendig tungt.

 

En sekketralle er ekstremt nyttig siden den er lett å manøvrere, og med den kan du frakte både harde og myke ting som veier mye. De fleste sekketrallene kommer med et par hjul på hver side, men det finnes også sekketraller med hjul som gjør at man fint kan bevege seg i trapper. En sekketralle tar ikke mye plass i kjelleren heller.

 

En jekketralle tar mer plass siden den ikke kan sammenbrettes, men den gjør at man kan løfte flere hundre kilo og plassere ting høyt opp i hyllene takket være jekkefunksjonen. Det er vanlig å frakte paller med dette verktøyet, men alt som kan plasseres på jekketrallen, kan også fraktes.

 

Det trenger ikke være skadelig med mange løft i hverdagen, så lenge man løfter litt om gangen, og man ikke må bære over store avstander som øker belastningen. Sørg for å få godt grep, og det er ikke lurt å foreta mange løft på over 25 kilo.