Mange kjenner på et lojalitetsansvar ovenfor banken sin. Dette medfører at det for mange sitter langt inne å bytte bank. Dette fører igjen til at dine økonomiske betingelser muligens ikke er så gode som de kunne ha vært. Da tenker vi blant annet på hvilken rente du får på lånene dine og hvilken pris du får på forsikringene du ønsker å tegne. Det kan derfor være lurt å vurdere flere banker enn kun banken du tilhører per tidspunkt.

Mange som har gjeld kan for eksempel velge å refinansiere gjelden sin for å få bedre betingelser, lavere totalkostnad og dermed lavere månedlige kostnader. Dette kan du les mer om på denne siden.

Bedre renter

Mange av oss har boliglån, billån eller forbrukslån. Mange tenker at den renten man har i banken man tilhører er den beste renten man kan få, men slik behøver det ikke å være. Det er lurt å sammenligne renten i ulike banker for å finne ut hvor man kan få den laveste renten. Det samme gjelder hvis man har mye penger som man ønsker å investere. Den tryggeste måten er å ha pengene på en sparekonto, og også her spiller rentenivået inn. Forskjellen mellom banken med høyest og lavest rente kan faktisk være så stor at det er snakk om en betydelig del penger i året.

“Det kan være veldig lurt å sjekke ut hvilke betingelser på forsikringene din bank tilbyr sammenlignet med andre banker.”

Forsikringer

Mange banker tilbyr forsikringer til kundene sine. Det kan være veldig lurt å sjekke ut hvilke betingelser på forsikringene din bank tilbyr sammenlignet med andre banker. Noen forsikringer, slik som innboforsikring, bør alle ha, og da er det fornuftig å sikre seg denne forsikringen til lavest mulig pris.