Det er ikke lenger slik at man må komme seg til filmkiosken for å finne en god film å se på lørdagskvelden. Nå har man et enormt utvalg av filmer tilgjengelig på nett, rett hjemme i sin egen stue.  

Det er ingen tvil om at Internett er noe som har åpnet en stor verden av muligheter for oss. Det er jo slik at de færreste av oss kommer oss gjennom en dag uten å bruke Internett på en eller annen måte. Det er sosiale medier som har tatt over hverdagen vår, og alt av informasjon er utrolig lett tilgjengelig. I tillegg til dette så har det også blitt et stort marked for filmleie på nett.

Plejmo

Plejmo.com er en av flere nettsider som tilbyr muligheten til å leie film på nett. Plejmo fungerer slik at brukerne kan få tilgang til ulike filmer, både nye og gamle, uten å stifte et abonnement på nettsiden. Leie av film hos Plejmo fungerer slik at brukeren betaler en engangspris for å se en utvalgt film. Filmene som leies hos Plejmo, er i HD-kvalitet, så man er garantert en god filmopplevelse så fremt man har en skjerm som støtter HD. Utvalget av filmer hos Plejmo er stort, og det er mulig å finne noe for alle og enhver. Hvis det er slik at man ønsker en romantisk aften med samboeren, så kan man finne mange filmer som passer godt. Hvis det derimot er slik at sønnen i huset har en kamerat på besøk, og ønsker å se en film, så finner man også et stort utvalg innen barnefilmer hos Plejmo. Når man skal leie film hos Plejmo, er det flere måter å finne frem til filmene på. Det er først og fremst en søkefunksjon inne på nettsiden, slik at man kan søke opp en bestemt film etter filmens navn hvis man ønsker det. Hvis man er ute etter en spesiell sjanger, så kan man også få opp lister over alle filmer som for eksempel går innunder kategorien action. Plejmo lager også egne topplister med filmer, slik at de som bare er ute etter å se en bra film, også kan velge fra den listen. Filmene som leies hos Plejmo kan sees både på mobil og på nettbrett, i tillegg til at de også kan sees på en datamaskin eller på en smart-TV.

Streamingtjenester

Det er slik at det også finnes andre filmtjenester på nett som ikke innebærer filmleie, slik som hos Plejmo. Hos Plejmo leier man én og én film av gangen, og til en bestemt pris. Bruker man for eksempel Netflix, fungerer det på en litt annen måte. Hos Netflix må brukeren stifte et abonnement for å få tilgang til filmene. Abonnementet fungerer slik at brukeren betaler en fast sum hver måned, men til gjengjeld får man tilgang til et enormt utvalg av filmer og serier som oppdateres med jevne mellomrom. Tjenestene er selvfølgelig ganske like, men det gjelder å finne akkurat den løsningen som passer best ut fra egne ønsker.