Det er et kjent uttrykk at «pengene brenner hull i lomma». Dette vil si at eieren av pengene ikke kan la være å tenke på hva de skal brukes til, og ikke klarer å stå imot denne tanken.

Men den som venter på noe godt vil ofte bli belønnet, og den som sparer vil etter hvert kunne ha penger nok til å skaffe seg noe han eller hun har drømt lenge om å skaffe seg. Dermed vil drømmen raskt kunne bli til virkelighet, og man har i tillegg en buffer mot uventede utgifter.

Noen kan kanskje ikke spare i det hele tatt fordi inntekten er for liten, og dersom man plutselig får uforutsette utgifter kan kanskje Sekina.no være redningen. Der kan du finne forbrukslån som vil gi deg de ekstra pengene du trenger i et nødsfall.

 

De små impulskjøpene kan fort utgjøre store summer

Små barn har som regel ingen utgifter, siden foreldrene tar seg av alt som har med penger å gjøre. Dermed er mulighetene gode til å spare til noe fint som de ønsker seg. For voksne er det også mange muligheter til å kutte ned på de daglige impulskjøpene, og dermed få ekstra penger som kan spares:

Dersom du ikke vil sette opp et budsjett kan du se på kontoutskriftene og gjøre deg opp en mening om hva du har brukt pengene dine på – NRK.no

Butikkene har ofte tilbudsvarer rett ved siden av kassen, for de vet at det er lett å la seg friste når man står og venter på tur. Det å begrense impulskjøp vil med tiden kunne spare store beløp, og flere vanlige matvarer finnes etter hvert i billigere versjoner. Mange matbutikker har også egen disk for varer som kanskje går ut på dato samme dag eller dagen etter til sterkt nedsatt pris, og da kan man fort gjøre et røverkjøp.