Har du arbeidet mye hjemmefra under pandemien? Da er du ikke alene, og mange arbeidsplasser ser fordelene ved å kombinere arbeid hjemmefra med tid på kontoret. Fast hjemmekontor er nok ikke en løsning mange ønsker å ha permanent, men en ting er sikkert: Hjemmekontoret er kommet for å bli!

Stadig flere ser fordelene ved å ha en dedikert plass eller eget rom til hjemmekontor. Da er det viktig at man har riktig innredning. Kontorarbeid kan nemlig gi slitasje særlig for rygg og nakke. Riktig kontormøbler kan forebygge dette. Godt kontorrekvisita fås kjøpt for eksempel på https://www.kontorgiganten.no/, og er en nødvendighet for å lykkes med hjemmekontoret, og forebygge slitasjeskader over tid.

En klar fordel med hjemmekontoret er at det tilrettelegger for fleksibilitet. For mange barnefamilier eller de med flere arbeidsforhold, er dette kjærkomment! Det er også lettere å legge inn en treningsøkt rundt lunsjpausen og få litt frisk luft og dagslys, når man arbeider hjemmefra. Noen velger å dele arbeidsdagen i to og legge inn en økt på kvelden når barna har lagt seg, og slik få mer kvalitetstid med barna.

Praktiske tips for en effektiv arbeidsdag hjemmefra

Mange arbeider mer effektivt fra hjemmekontoret, og trives bedre i jobben nå enn før pandemien. Her er noen gode råd å ha med seg for dem som fortsetter å jobbe hjemmefra, selv også etter pandemien:

• Sett klare rutiner for deg selv, og hold deg til timeplanen
• Ta en pustepause ute og få litt dagslys, selv om det er for bare et par minutter
• Lukk døren eller pc-en når arbeidsdagen er over – sett et tydelig skille mellom jobb og fritid
• Hvis mulig, ha en definert arbeidsplass som er forbeholdt jobb-relaterte aktiviteter. Hvis du er så heldig å ha et eget rom dedikert til hjemmekontoret, sørg for å innrede det til å passe din arbeidssituasjon.
Til sist: Husk å ta pauser og strekk på bena. Stillesitting er ikke gunstig verken på hjemmekontoret eller din vanlige arbeidsplass!