Hadde du ekstra batterier i skuffen forrige gang fjernkontrollen sluttet å fungere? Å handle batterier på nett er kostnadseffektivt og fort gjort. Ved å være bevisst kan du også gjøre et langt mer miljøvennlig valg.

Engangsbatterier er noe som blir flittig brukt i mange norske hjem. Derfor er dette en lur ting å sørge for å ha i hus. Men ønsker du å gjøre et bærekraftig valg for både miljøet og for lommeboken din, skaffer du heller oppladbare batterier.

“Én av fem nordmenn ønsker et forbud mot engangsbatterier til fordel for oppladbare batterier.”

Dette sitatet stod nylig på trykk i en artikkel i bransjebladet Dagligvarehandelen, hvor det vises til en undersøkelse gjort av Kantar Sifo.

Riktig utstyr til batterilading

Rechargeable,Battery,Being,Charged.,Quick,Aa,ChargerSelv om oppladbare batterier har eksistert i mange år, er det først nylig at dette fenomenet er blitt mer tilgjengelig. Netthandel er tingen: Kjøp billige batteriladere på nett, og spar penger på batterier fremover. Oppladbare batterier vil du få tak i overalt etterhvert, men det er ikke sikkert at selve batteriladeren vil være tilgjengelig på lik linje i dagligvarebutikkene. Derfor er det lurt å skaffe seg en.

Fokuser på grønne løsninger

Mange tror at å ta grønne valg er dyrt og vanskelig, men det er mange småvalg du kan ta som forbruker som kan gagne økonomien din. Bli med på det grønne skiftet ved å unngå miljøskadelige engangsbatterier, som i tillegg kan være farlig å oppbevare hjemme. Visste du at brukte batterier som kastes feil (i restavfallet) anses å være en av de største grunnene til søppelbranner i Norge? Gjenbrukbare batterier trenger ikke å kastes. Bruk dem om og om igjen.