Det er én ting som er sikkert, og det er at tennene er verdt å ta vare på. Fra barndommen av får de fleste av oss høre at det er viktig å passe på tennene sine. Det er viktig å pusse dem både morgen og kveld, og det er viktig å følge opp timer hos tannlegen. Skulle det være noe som er galt med tennene, er det også lurt å følge opp dette så raskt som mulig.

jenter tennerDet er jo mange grunner til dette, men den viktigste av dem er jo det at vi kun har ett sett med tenner, i alle fall etter at melketennene er byttet ut. Vi er også avhengige av å ha tennene våre for å få i oss riktig næring, og det er enda en grunn til å passe godt på tennene. Gjør du tabber når du pusser tennene? Du kan lese mer om dette her.

Pusse tennene og bruke tanntråd

Det er flere måter å gjøre dette på, og den første er selvfølgelig å pusse tennene ofte og riktig. Ved tannpuss vil vi kunne få bort ting som kan gjøre skader på tennene. Det neste på listen bør være å bruke tanntråd. Tanntråden kommer til på steder der tannbørsten ikke når, og tanntråden vil sørge for at gamle matrester ikke blir liggende og skape betennelse.

En annen ting som er mulig å vurdere, er å bleke tennene. Mange av oss nyter flere kopper kaffe eller te i løpet av en dag, og i helgene kan det være rødvin som fylles i glasset. Alt dette, i tillegg til inntak av mat, kan være med på å skape misfarging på tennene. En måte å få bort dette på er å bleke tennene.

Tannbleking kan gjøres hos tannlegen eller hjemme hos deg selv. Det finnes mange alternativer til hjemmebleking, blant annet på www.dentway.no. Det kan være lurt å lese litt om de ulike alternativene for å finne den behandlingen som passer best for akkurat dine tenner.